Над 90 невероятни идеи за цветя за татуировки

Цветята са някои от най-впечатляващите творения на природата. Поради своята красота и прекрасен аромат те винаги са били голям източник на вдъхновение за хората, така че не е чудно, че те са станали част от най-истинските мотиви за татуировка. Както много жени, така и много мъже получават татуировка за цветя, не само защото изглежда привлекателна. Такова татуировка е много повече от просто бижута за тяло, защото носи само по себе си дълбоки символни значения. Ако сте решили да цветя татуировка, тогава сте прав с нас. В тази статия ви показваме най-популярните цветни татуировки и споделяме интересна информация за техните символични значения. Обърнете внимание на нашите хладни идеи и да намерят вдъхновение за следващата ви татуировка!

Цветно татуировка: Езикът на цветята

цветни цветя татуировка на предмишницата, малка татуировка, лилаво цвете


Цветята играят важна роля в нашия живот. От раждането до брака до смъртта - те почти винаги ни придружават и ни помагат да изразяваме чувствата си без думи. В продължение на хилядолетия, в някои култури в Европа, Азия и Близкия изток, хората са използвали цветя като средство за невербална междуличностна комуникация. Този тип комуникация се нарича "език на цветята" и е предназначен да изразява различни желания и чувства с помощта на цветя. Така нареченият "език на цветята" е може би и причината, поради която днес различните символни значения се приписват на различните видове цветя.

Flower Tattoo - тяло с много символизъм

цветни цветя, татуировка, татуировка на ръцете, червен лале

Обикновено цветята търсят красота, любов, съпричастност, раждане, растеж и единство. Но когато става дума за татуировки, различните видове цветя са свързани с различни символни значения. Символиката на цветната татуировка не зависи само от съответния тип цвете. Също така, подреждането на цветята, техният брой и комбинацията им оказват влияние върху значенията, които пренасят татуировката. И това не е всичко: символиката на татуировка на цветя също може да бъде различна в различните култури, което затруднява избора на правилния предмет.

Както ще разберете в тази статия, цветните татуировки са много разнообразни. Те несъмнено са чудесна алтернатива за всеки, който иска да украси телата си с очарователна татуировка. Но ако решите за татуировка с този мотив, първо трябва да разберете за специфичната символика на цветята. Само тогава ще бъде сигурен, че ще избере татуировка, която най-добре отразява неговата личност.

Розовата татуировка - символика

мъж с голяма цветна татуировка, цветно татуировка с розов мотив

Розата е много популярен мотив за татуировка. Като цяло тя символизира любов, надежда и красота. Въпреки това, когато се представят с тръни, тя също може да представлява загуба и болка или да покаже, че конкретният носител или ползващ татуировка не придава голямо значение на външната красота. Символиката на татуировка с розов мотив също зависи от броя на венчелистчетата и техния цвят. Сега ви казваме какви значения носят различните цветове:

 • жълт: Жълтата роза обикновено се свързва с ревност. Като мотив за татуировка, обаче, тя символизира радост, защита от завистливи очи и любов.
 • червено: Както може би вече знаете, червените рози са символ на истинската любов и страст. В зависимост от конкретния дизайн на татуировката, обаче, те също могат да представляват загуба.
 • White: Белите рози стоят за чистота, духовност и младост.
 • Rosa: Розовата роза символизира изцеление, благодат, елегантност и добродетел.
 • синьо: Сините рози са свързани с недостижимите цели (невъзможното, невъзможното).
 • Черно: Черната роза е символ на сбогом, смърт и тъмнина.
 • портокал: Татуировка на оранжева роза като мотив представлява ентусиазъм, вълнение и любов към живота.
 • лилаво: Пурпурните рози стоят за приказка и любов на пръв поглед.

Lotus татуировка

татуировки цветя, розов лотос в комбинация с геометрични мотиви на предмишницата


Лотусът е много специално цвете. Расте в езера и езера, където има много кал. Но тъй като листата й са рефлекторни, тя винаги остава чиста и красива. Лотусът е очаровал човечеството от хилядолетия и се е превърнал в значителен символ в много религии. В будизма например тя представлява чистотата на тялото, ума и душата, а в хиндуизма тя символизира мъдростта и духовния растеж. Лотусът също играе важна роля в митологията и културата на много страни. В египетската митология, например, тя се свързва със слънцето бог Атон. В Шри Ланка това е символ на добродетелта, чистотата и дисциплината. И в индийската и азиатската култура тя е свързана с красотата и женствеността.

Лили татуировка

Знак за татуировка, голяма цветна татуировка с розови лилии

Лилията е една от най-популярните цветя в целия свят. Точно като лотоса, той носи различни символни значения в различни култури и религии. В египетската и гръцката култура това екзотично цвете изобразява плодородие, в Китай то се характеризира с изобилие и чистота, а в християнството се свързва с Дева Мария. В някои други култури, лилиите са символ на съюз и трайни взаимоотношения и следователно се използват като декорация при сватби. Когато става въпрос за татуировки с моден момина, различни значения се приписват на различните видове лилии. Например, татуировка от тигрова лилия означава богатство, докато татуировка с огнен лилия като мотив представлява омраза.

Лалета татуировка

татуировки цветя, жена с клеър акварел татуировка на ръката

Лалетата са пролетни цветя, които не само изглеждат много красиви, но и са много устойчиви. Всяка година те растат отново и се превръщат в символ на красотата, възраждането и решителността. Интересен факт за лалетата е, че точно като слънчогледа, те непрекъснато насочват главите си към слънцето. Поради това те често се свързват с любовта към природата, стремежа, еволюцията и адаптацията. Подобно на другите татуировки на цветя, татуировките с мотив на лалета носят многообразие от значения и разкриват много за личността на своя ползвател. Хората, които изберат татуировка с този мотив, обикновено са много гъвкави. Те приемат всяко предизвикателство в живота си и бързо преодоляват всички трудности. Хората, които получават татуировка от лале са непрекъснато фокусирани върху целите си и са готови за всичко, за да достигнат до тях.

Татуировки татуировки

татуировка смисъл, жена с голяма черна и сива татуировка с маргаритка мотив

Татуировките на нарциси изглеждат много женствени и не е чудно, че повечето жени получават татуировка на този мотив. Като цяло, татуировките от маргаритки за красота, чистота и женственост. Но те също могат да символизират щастие, невинност, мир, младост и смелост. Символичните значения на татуировка с мотив на гъска също зависят от нейния цвят. Ето част от информацията за специфичната символика на различните цветове:

 • Червен гъски цвят: Червеният цвят на гъската е за смелост и енергия.
 • Жълт маргаритка: Жълтата гъска е свързана с интелигентността.
 • Синя гъска: Сините маргаритки представляват нашите емоции.
 • Бяла гъска: Татуировка на бяла маргаритка като мотив символизира чистотата и невинността.

Слънчоглед татуировка

татуировка назад жена, черна и сива татуировка с големи слънчогледи

Слънчогледът е символ на топлина, енергия и щастие. През годините тя очарова хората по целия свят с красотата си. Различни древни цивилизации свързват това красиво цвете с различни символни значения. Ето някои от тях:

 • Гръцката цивилизация: В гръцката култура слънчогледът е бил символ на водната нимфа Clytia, която била влюбена в слънчевия бог Аполон. Легендата разказва, че в продължение на девет дни тя наблюдавала как Аполо движи колата си през небето и след това се превръща в слънчоглед. Според легендата, дори и днес слънчогледът се обръща към слънцето, докато Clytia търси изгубения си любовник.
 • Древната цивилизация на инките: За древните инки, слънчогледът е бил символ на бога на слънцето и поради това бил високо ценен.
 • Китайска митология: В китайската култура слънчогледът е свързан с дълъг живот и щастие. По-рано те ядоха императорите на Китай, защото вярваха, че те ще станат безсмъртни по този начин.
 • Слънчогледът в езотеричното християнство: В езотеричното християнство слънчогледът е бил символ на вярата в Бога.
 • Слънчогледът в местната американска култура: Древните индианци свързват слънчогледа с плодородие и енергия.

Хибискус татуировка

татуировка, малка черна и сива татуировка на ръката, татуировки за жени

Хибискусът е екзотично цвете, дълбоко символично за много култури в Тихия океан. В Хавай хибискусът се свързва със сила и царска принадлежност, поради което кралете и цариците на острова се украсявали с него. В Корея той е символ на безсмъртието, а в Малайзия той представлява кураж, чест и живот. Хибискусът също е много символичен за китайците. В китайската култура той е за девственост, нежност, богатство и слава. Хибискусът носи много асоциации, така че татуировките с този мотив могат да предадат много различни значения. Като цяло те символизират елегантност, красота и деликатес.

Цветните татуировки са колоритни, красиви и ефективни. Разгледайте нашата галерия и се вдъхновете!